Vakiotunnit

  • Sovi vakiotuntisi ratsastuskoulun henkilökunnan kanssa numerosta 0400 855 432. Jos numero ei vastaa, jätä viesti.

Irtotunnit

  • Irtotunteja voi kysellä numerosta 0400 855 432
  • Huolehdi ratsastustunnin peruuttamisesta ajoissa, jos sinulle tulee este osallistua

Ratsatustunnin peruuttaminen

  • Varatut tunnit tulee peruuttaa viimeistään 14 h ennen tuntia, myöhemmin peruutetuista veloitetaan ratsastustunnin hinta.
  • Äkillisen sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi ratsastustunnin voi peruuttaa puhelimitse, tällöin ratsastustunnista ei veloiteta.

Tuntien maksaminen

  • Ilmoita haluatko 5x- tai 10x-kortin, lasku tulee sähköpostiin
  • Maksun voi suorittaa myös käteisellä tai liikuntaseteleillä.

Vakuutus ratsastustunneille

Srl:n jäsentallilla vakituisesti ratsastavalla (yli 3krt/kk) tulee olla joko ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card vakuutusturvan varmistamiseksi. 

Vakuutuksen saat liittymällä Mäntän Ratsastajiin, lue lisää https://mantanratsastajat.sporttisaitti.com/

Olemme Suomen Ratsastajainliiton hyväksymä jäsentalli.

Ratsastustuntien kuvaukset

Alkeistaso

Alkeistason tunneilla opetellaan hevosen hallitsemista käynnissä ja ravissa, tarvittaessa taluttajan kanssa. Alkeiskurssilla opetellaan jalustimien säätämistä, perusistuntaa, ohjaamista, pysäyttämistä, keventämistä ja sen vaihtamista. Lisäksi opetellaan tärkeimmät ratsastusradan tiet.

Jatkotaso

Jatkotaso on alkeistasosta seuraava taso, jossa harjoitellaan alkeiskurssilla opittuja asioita ilman taluttajaa. Lisäksi jatkokurssilla harjoitellaan laukkaamista, kevyttä istuntaa, puomien ylittämistä ja pieniä esteitä.

Helppo C/B

Helppo C/B on taso ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Tunneilla parannetaan istuntaa, harjoitellaan hevoseen vaikuttamista ja opetellaan asettamista, taivuttamista ja tavallisimpia kouluratsastuksen liikkeitä. Tunneilla ratsastetaan puomeja ja esteitä ryhmän tason mukaan.

Helppo A

Tunnit ovat kokeneemmille ratsastajille. Tunneilla harjoitellaan ratsastusta tahdissa ja tasapainossa, harjoitellaan eleetöntä istuntaa ja apujen käyttöä sekä jo hieman vaativampia kouluratsastuksen liikkeitä. Tunneilla ratsastetaan puomeja ja esteitä ryhmän tason mukaan.