Ratsastustunteja on tarjolla kaikentasoisille. Meillä ratsastus tapahtuu 4-6 henkilön tasoryhmissä. Tunnit ovat syys- ja kevätkaudella kentällä, talvisin ja vesisateella maneesissa. Vakiotunnit pyörivät arki-iltaisin sekä lauantaisin päivällä. Sunnuntait on pyhitetty hevosten vapaille sekä erilaisille kursseille. 

Ratsastustuntien varaaminen

Tunneille voit varata paikan tuntivarausjärjestelmästä.  Mikäli et pysty käyttämään järjestelmää, voit varata tunnin puhelimitse tai viestillä. Varausjärjestelmästä voi myös peruuttaa omat tuntivarauksensa viimeistään 14 tuntia ennen varattua ratsastustuntia. 

Vakuutus ratsastustunneille

Srl:n jäsentallilla vakituisesti ratsastavalla (yli 3krt/kk) tulee olla joko ratsastusseuran jäsenyys tai Green Card vakuutusturvan varmistamiseksi. Vakuutus tallinpuolesta tulee ainoastaan alkeis-, lyhytkurssi ja irtotuntiratsastajille.

Vakuutuksen saat liittymällä ratsastusseuraan, lue lisää https://mantanratsastajat.sporttisaitti.com/

SRL:n jäsentallin hyväksyntäprosessi on meillä käynnissä.

Ratsastustuntien kuvaukset

Alkeistaso

Alkeistason tunneilla opetellaan hevosen hallitsemista käynnissä ja ravissa, tarvittaessa taluttajan kanssa. Alkeiskurssilla opetellaan jalustimien säätämistä, perusistuntaa, ohjaamista, pysäyttämistä, keventämistä ja sen vaihtamista. Lisäksi opetellaan tärkeimmät ratsastusradan tiet.

Jatkotaso

Jatkotaso on alkeistasosta seuraava taso, jossa harjoitellaan alkeiskurssilla opittuja asioita ilman taluttajaa. Lisäksi jatkokurssilla harjoitellaan laukkaamista, kevyttä istuntaa, puomien ylittämistä ja pieniä esteitä.

Helppo C/B

Helppo C/B on taso ratsastajille, jotka hallitsevat hevosen kaikissa askellajeissa. Tunneilla parannetaan istuntaa, harjoitellaan hevoseen vaikuttamista ja opetellaan asettamista, taivuttamista ja tavallisimpia kouluratsastuksen liikkeitä. Tunneilla ratsastetaan puomeja ja esteitä ryhmän tason mukaan.

Helppo A

Tunnit ovat kokeneemmille ratsastajille. Tunneilla harjoitellaan ratsastusta tahdissa ja tasapainossa, harjoitellaan eleetöntä istuntaa ja apujen käyttöä sekä jo hieman vaativampia kouluratsastuksen liikkeitä. Tunneilla ratsastetaan puomeja ja esteitä ryhmän tason mukaan.