r. Eepos

Opetushevonen EeposEepos on vuonna 2005 syntynyt eestiläinen ratsuponi. Sk 142cm. Eepos on työskennellyt Seppälän tallilla opetushevosena jo useamman vuoden ja se on ponimaisuudestaan huolimatta luotettava tuntihevonen. Eepoksella esteet taittuvat 80 cm asti ja koulupuolella se on noin heB tasoinen. Askellajit ovat mielyttävät ja tasaiset. Poni nauttii maastoilusta myös ja sitä on helppo käsitellä.

kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

 

r. E.L. Iiro

Opetushevonen IiroIiro on Seppälän tallilla noin 20 vuotta asunut, vuonna 1994 syntynyt New Forest-rotuinen poni vaikka säkäkorkeudeltaan se onkin jo hevosen kokoinen. Sk 145cm. Iirolla on siis vankka kokemus Seppälästä ja ratsastajien opettamisesta. Iiro on jo virallisesti eläkkeellä tuntihevosen töistä ja tekee tarpeen vaatiessa alkeis/jatkotason tunteja ratsastauskoulussa. Iiro on koulupuolella helppo A tasoltaan ja esteitä omistaja menee sillä enää mielenvirkistyksenä. Iirolla on kolme erittäin mielyttävää askellajia ja sillä on helppo ratsastajan opetella perusasioita.

om. Outi ja Emma Makkonen
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

 

t. Henomele ”Hellu”

Opetushevonen HenomeleHellu on syntynyt vuonna 2003 ja rodultaan se on latvialainen puoliverinen. Sk 1663cm. Hellulla on takanaan useampi vuosi opetushevosena ja se onkin ehdottoman luotettava työssään. Hellu on koulutustasoltaan helppo A ja esteitä se hyppää 80-90 cm tasolla. Luonteeltaan se on ennemmin laiska kuin reipas mutta herättelyn jälkeen se on erittäin miellyttävä ratsastaa. Hellu toimii myös maastossa moitteettomasti ja se on kiltti käsitellä.

kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

 

t. Beira

Opetushevonen BeiraBeira on ulkomailta tullut puoliverinen ratsutamma, syntynyt vuonna 2011. Sk 163cm.  Beira on lempeä jättiläinen. Ratsastettavuudeltaan se on miellyttävä ja reipas. Beira omaa isot askellajit ja rakastaa esteitä. Koulutustasoltaan se on tällä hetkellä helppo C-B ja esteitä se hyppää 80 cm tasolla. Beira on lasten sekä aikuisten suosikki.

kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

 

t. Iga ”Iines”

Opetushevonen IinesIga on vuonna 2006 syntynyt puolalainen ratsuponi. Se on koulutettu heA tasolle ja hyppää mielellään esteitä 80 cm tasolle saakka. sk. 130cm. Poni on reipas mutta osaa paljon kun ratsastaja tietää mitä vaatii. Iga on tuntikäytössä omistajansa käytön ohessa.

om. Sofia ja Kati Kiirasmaa
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

 

r. Sirkustemppu


Opetushevonen SirkustemppuTemppu on vuonna 2015 syntynyt suomenhevosruuna ja se on tallin yrittäjän Krista Ahvenjärven oma kasvatti. Sk. 155cm. Temppu on vasta 6-vuotias eli se harjoittelee isolla tallilla asumista ja koulutus on kesken. Tulevaisuus näyttää sen jatkosta, toiveissa olisi, että Temppu pystyy jonain päivänä tekemään tuntejakin.


om. Krista Ahvenjärvi 
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

 

r. Lentomus ”Dime”

2009 syntynyt suomenhevosruuna. Sk. 149cm. Yksityisomistuksessa, mutta tekee joitakin tunteja. Koulutus vielä kesken, taso tällä hetkellä heC ja esteiden alkeet. Kevyt omalla moottorilla liikkuva heppa joka on toimiva jokaisesssa tilanteessa. 

Om. Juho Sistonen

Kuva Tiia Tartia 

 

t. Saulute ”Salli”

2014 syntynyt risteytysponitamma. Säkä noin 135cm. Koullutustaso Sallilla heC-B, esteillä re 80cm. Pieni ja pippurinen estetykki. 

Kuva: Tiia Tartia 
 
 
 
 
 

r. Thermit ”Teppo” 

 
2008 syntynyt liettualainen ruuna, säkäkorkeus 165cm. Tallin uusin tulokas. Koulutustaso heB ja esteitä suorittaa 80cm tasolla. Kiltti käsitellä. Tepossa on samassa paketissa rauhallisuus sekä energisyys. Kevyt ratsastettava. 
 
 
Kuva Tiia Tartia

 

 

 

r. Karatas ”Tarmo” 

Syntynyt 2005, sk 165cm. Koulua tekee heA tasolla, toimii niin aikuisilla kuin lapsilla. Kiltti käsitellä. Monen suosikki. 

Kuva Tiia Tartia