Seppälän Ratsastuskoululla tuntihevosina sekä vuokrattavina hevosina on niin ratsastuskoulun omia opetushevosia kuin yksityisiä hevosia. Tallimme tärkeimmät työläiset esittäytyvät tällä sivulla.

r. Eepos

Opetushevonen EeposEepos on vuonna 2005 syntynyt eestiläinen ratsuponi. Eepos on työskennellyt Seppälän tallilla opetushevosena jo useamman vuoden ja se on ponimaisuudestaan huolimatta luotettava tuntihevonen. Eepoksella esteet taittuvat 80 cm asti ja koulupuolella se on noin heB tasoinen. Askellajit ovat mielyttävät ja tasaiset. Poni nauttii maastoilusta myös ja sitä on helppo käsitellä.
om. Seppälän Ratsastuskoulu Oy
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

r. E.L. Iiro

Opetushevonen IiroIiro on Seppälän tallilla noin 20 vuotta asunut, vuonna 1994 syntynyt New Forest-rotuinen poni vaikka säkäkorkeudeltaan se onkin jo hevosen kokoinen. Iirolla on siis vankka kokemus Seppälästä ja ratsastajien opettamisesta. Iiro on jo virallisesti eläkkeellä tuntihevosen töistä ja tekee tarpeen vaatiessa alkeis/jatkotason tunteja ratsastauskoulussa. Iiro on koulupuolella helppo A tasoltaan ja esteitä omistaja menee sillä enää mielenvirkistyksenä. Iirolla on kolme erittäin mielyttävää askellajia ja sillä on helppo ratsastajan opetella perusasioita.
om. Outi ja Emma Makkonen
kuva:Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

t. Henomele ”Hellu”

Opetushevonen HenomeleHellu on syntynyt vuonna 2003 ja rodultaan se on latvialainen puoliverinen. Hellulla on takanaan useampi vuosi opetushevosena ja se onkin ehdottoman luotettava työssään. Hellu on koulutustasoltaan helppo A ja esteitä se hyppää 80-90 cm tasolla. Luonteeltaan se on ennemmin laiska kuin reipas mutta herättelyn jälkeen se on erittäin miellyttävä ratsastaa. Hellu toimii myös maastossa moitteettomasti ja se on kiltti käsitellä.
Om. Seppälän Ratsastuskoulu Oy
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

t. Beira

Opetushevonen BeiraBeira on ulkomailta tullut puoliverinen ratsutamma, syntynyt vuonna 2011. Beira on lempeä jättiläinen, jolla on kuitenkin välillä tammoille tyypillisiä mielenosoituksia. Ratsastettavuudeltaan se on miellyttävä ja reipas vaikkakin vielä hieman keskeneräinen. Beira omaa isot askellajit ja rakastaa esteitä. Koulutustasoltaan se on tällä hetkellä helppo C-B ja esteitä se hyppää 80 cm tasolla. Beiran koulutus jatkuu vielä ja pienellä hiomisella uskomme siitä tulevan suosikki monelle.
om. Seppälän Ratsastuskoulu Oy
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

t. Iga ”Iines”

Opetushevonen IinesIga on vuonna 2006 syntynyt puolalainen ratsuponi. Se on koulutettu heA tasolle ja hyppää mielellään esteitä 80 cm tasolle saakka. Poni on reipas mutta osaa paljon kun ratsastaja tietää mitä vaatii. Iga on tuntikäytössä omistajansa ja vuokraajansa käytön ohessa.
om. Sofia ja Kati Kiirasmaa
vuokraaja: Emmi Nieminen
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

r. Sirkustemppu


Opetushevonen SirkustemppuTemppu on vuonna 2015 syntynyt suomenhevosruuna ja se on tallin yrittäjän Krista Ahvenjärven oma kasvatti. Temppu on vasta 4-vuotias eli se vasta harjoittelee isolla tallilla asumista ja koulutus on kesken. Tulevaisuus näyttää sen jatkosta, toiveissa olisi, että Temppu pystyy jonain päivänä tekemään tuntejakin.
om. Krista Ahvenjärvi/ Seppälän Ratsastuskoulu Oy
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi

r. Herra Hurmos


Opetushevonen Herra HurmosHumppa on syntynyt vuonna 2013 ja on tallin yrittäjän Tiia Tartian kouluttama ratsu. Tasoltaan se on helppo C-B ja esteitä se hyppää satunnaisesti melkein mitä eteen laittaa. Humppa tekee töitä vain Tiian kanssa ja satunnaisesti vierailee alkeistunneilla apulaisena. Humppa on mielyttämisenhaluinen lempeä jättiläinen.
om. Jenni Kovanen
ylläpito: Tiia Tartia/ Seppälän Ratsastuskoulu Oy
kuva: Tanja Ukkonen/ tanjaukkonen.kuvat.fi